Afgelastingen

Afgelastingen moeten zoveel mogelijk vermeden worden. Een wedstrijd mag niet worden afgelast indien één van de teams nog 9 speelsters ter beschikking heeft.

Indien de KNHB de wedstrijden centraal aflast, komt dit op de site te staan onder nieuws op de voorpagina. Ook wordt dit vermeld bij nieuws in de MHC hockey app.

Wanneer er een lokale aflasting plaatsvind worden de coaches op de hoogte gebracht door het wedstrijdsecretariaat. Ook een lokale afgelasting zal op de MHC hockey app worden weergegeven.

Het is niet de bedoeling dat coaches en/of aanvoerders van teams zelf wedstrijden aflassen. Dit dient altijd via het wedstrijdsecretariaat te verlopen, om hoge boetes bij KNHB te voorkomen.

Wanneer niet genoeg spelers aanwezig zijn om een wedstrijd te kunnen spelen zal het wedstrijdsecretariaat in overleg met het team en de tegenstander proberen te komen tot een datum, voorafgaand aan de oorspronkelijk te spelen wedstrijddatum of de daarvoor bestemde reservedata van de KNHB.